Vse že vemo

A vendar ostanete tisti trenutek, ko želite res kaj narediti zase, praznih rok.

Če ste se na primer spomladi odločili, da boste začeli z redno rekreacijo, ste svoj namen dosegli tisti trenutek, ko ste z vadbo dejansko začeli. Če pa ste se najprej odločili zbirati informacije, katera vadba je za vas najboljša, ste verjetno ostali kar na kavču.

A se vam zdi, da se lahko kar hipoma odločite za akcijo, ali pa greste najprej brskat na internet in spraševati znance? Si kar naprej polnite glavo z branjem, iščete znanje na seminarjih in delavnicah, tehtate med tem in onim sistemom?

Izkušnje so bistven del življenja. Delujete , ustvarjate, vztrajate in ponavljate doživeto. Počasi postajate mojstri. Če pa samo zadovoljujete mentalni nemir v možganih, živite v varljivem prepričanju, da nekaj znate in da obvladujete svoje bivanje.

Odločite se za nekaj in pri tem vztrajajte. Morda trenutna izbira res ni optimalna za vas, ampak to lahko raziščete med potjo, ko ste že napredovali na višjo stopnjo. Pretehtajte pluse in minuse in se odločite. Sprememba je sol življenja, ampak ne vsak dan, kot izgovor, kadar se vam ne ljubi na rekreacijo…

O čem v tem postu pravzaprav govorim?

O vaši poti k odličnosti. O zdravju, družini, službi. O zadovoljstvu s seboj. Tudi o dieti, pravzaprav. Tisti dieti, ki ni dovolj dobra, ne učinkuje, ne dopušča dovolj gibalnega manevra. Ki ni dovolj zdrava, poceni, raznolika in vas pušča lačne.

Ali ste kdaj opazili, koliko različnih diet obstaja? Na stotine, pravzaprav. Torej bi morala biti vsaj ena tako dobra, da bi po njej večina ljudi shujšala. No …

Torej je bolje, da se odločite in začnete z nečim. Žal je najobičajnejši scenarij tak, da vse skupaj traja nekaj dni, dva tedna ali mesec, nato pa se želje in nameni prenesejo na naslednje leto. In cilji se spet oddaljijo, pojavi pa se razočaranje nad sabo, skupaj z občutkom krivde.

Ste opazili, da se gibljete v začaranem krogu?

Izhod je možen. Naredite si akcijski plan. Začnite takoj. Če ne boste uspeli, poiščite pomoč. Poiščite podporo in ko boste začeli znova, naj vam nekdo pomaga. Se bo zgodilo, da spet ne boste uspeli. Vztrajajte! Morda boste uspeli v petem poskusu, morda v devetem. Več krogov podpore boste imeli, večja je možnost, da bo rezultat prišel prej. Poiščite prijateljico in delajta skupaj. Izberite si takšno, ki je vztrajna in zanesljiva. Včlanite se v skupino. Poiščite si osebnega trenerja.

Ne odnehajte.

Imejte se radi!