BIO


Simona Klokočovnik

trenerka zdravega življenjskega sloga in specialistka za wellness tretmaje

Moj pristop do zdravja in dobrega počutja je celovit. Ker so vsa področja življenja povezana (dom in delo, počitek in zabava, stanje telesa in duha, nivo energije…) pri svojem delu vedno upoštevam, da vplivajo na počutje in zdravje kot celoto. Teža je samo številka, ki je neločljiva od vsega naštetega.

Seveda bomo začeli s hrano. Ampak ne boste šteli kalorij in iskali podatkv o količini hranil v posameznih živilih. Hrana je pomembna, še bolj pomembno je, da ugotovimo, kako odpraviti omejujoča prepričanja, ukrotiti stres, kako se gibati, kateri odnosi vas hranijo in kaj vas veseli. Kakšno življenje želite v resnici živeti in kako se digniti do osebnih pet zvezdic …   … zato, ker to lahko storite!

Gremo na pot. Pomislite, kje ste ta trenutek. To je začetek vaše poti. In le vi veste, kam želite priti. Tam je vaš cilj. In na poti, ki ste jo morda že večkrat začeli in nato opustili, vam lahko pomagam.

V nekem trenutku je moje življenje izgubilo smisel. Bila sem malodušna, brez vizije in brez energije. Še zdaj ne vem, kje sem našla moč za veliko spremembo. Zaprla sem svoje podjetje in začela na novo. Predvsem sem želela potovati, zato se mi je zdelo delo na turistični križarki odlična ideja. Novi horizonti, nov svet! Prve tečaje sem naredila doma, na nivo šest zvezdic (kakor so to opredelili) pa se je moje znanje povzdignilo po dodatnem izobraževanju v Londonu. Sledile so ladje in prestižni hoteli v tujini, na koncu pa sem vodila Rose Spa v hotelu Kempinski Palace Portorož.

Še bolj kot širna obzorja in blišč prestižnih ambientov pa so me prevzeli ljudje. Ne glede na izvor, okolje, denar ali delo, ki so ga opravljali, so moje kliente pestile iste tegobe: stres, kronična utrujenost, bolečine, depresija, preobremenjenost…

Imela sem srečo, da sem delala z nekaterimi odličnimi strokovnjaki. Naredila še več tečajev. Študirala in povezovala znanje iz različnih področij. Razvila sem individualen pristop, prisluhnila vsakemu posamezniku in zanj uporabila najustreznejšo metodo. K meni so prišli tisti, ki jih je »bolel križ« in tisti, ki so hoteli zgladiti gube. Priporočala sem izdelke, hkrati pa opozarjala, da morda ni to le problem s kožo, da je vzrok drugje. Da križ ne boli le od tega, ker so se prejšnji dan vozili šest ur do svoje sanjske destinacije. Da je koža suha zaradi pomanjkanja hranil in celulit ni povezan le s preveliko težo. Da je pretiravanje v fitnesu včasih vzrok, da se hujšanje ustavi. Kako varno začeti z dieto in kako jo zaključiti. Naučila sem se, kaj zares deluje.

Spoznala sem, koliko ljudi je nezadovoljnih s svojo podobo, zlasti s težo. V zadnjih letih sem se poglabljala v metode energijske psihologije, kot so EFT (Emotional Freedom Techniques oziroma tapkanje), NLP (nevrolingvistično programiranje) in nekatere druge energijske tehnike. Njihova razlaga je, da največji sovražnik pri hujšanju ni hrana, ampak omejujoča prepričanja, vsajena globoko v podzavest.  Takšne metode pomagajo pri hlepenju po posameznih živilih, blažijo prenajedanje, stisko in dvom. Nudijo podporo, ki jo vsakdo na tej poti zelo potrebuje.

To znanje bi rada delila z vami. Ko bomo delali skupaj, boste razvili globlje razumevanje vzgibov, ki vas ženejo, hrane, ki vas sestavlja in procesov, ki vas gradijo. Skupaj lahko dosežemo vaše cilje, to je optimalno težo, zvišan nivo energije, dober spanec in vsesplošno dobro počutje. Spremenite se v zdravo, živahno in radovedno osebo, ki zna uživati življenje! Postanite boljši vi, za pet zvezdic!

Če se želite vključiti v program, se prijavite na simona.five.star.me@gmail.com

ali pokličite 041 726 522

Se vidimo čez dva tedna!